Een veilig gevoel door professionele beveiliging

Ontruimingsplattegronden

Waar wilt u zich tegen beveiligen?

Welk beveiligingsniveau is voor uw bedrijf een verstandige keuze?

Voldoet u aan alle wettelijke eisen?

Ons doel is dat u zich veilig voelt in Woerden

Ongetwijfeld dat u ze ooit wel eens hebt zien hangen. Vaak bij ingangen van bedrijven loopt u er ongestoord langs. De ontruimingsplattegrond. Dit zijn plattegronden die op duidelijke en zichtbare plaatsen in het gebouw moeten hangen. Tijdens een noodsituatie, bijvoorbeeld een brand, kun je op een ontruimingsplattegrond zien wat de vluchtroute is en waar blusmiddelen hangen.

In het kader van de brandveiligheid dienen deze ontruimingsplattegronden op A3 formaat in elk type gebouw in Nederland, waar een brandmeldinstallatie is geïnstalleerd is, aanwezig te zijn. Op de ontruimingsplattegronden staat de belangrijke informatie aangegeven, waaronder de locatie van de blusmiddelen, EHBO-middelen, de verzamelplaats en uiteraard de vluchtroute. Het ontruimingsplan speelt een cruciale rol tijdens de voorbereiding op een eventuele calamiteit. Het is een belangrijk onderdeel voor de bedrijfshulpverlening. BHV’ers moeten op de hoogte zijn of de ontruimingsplattegronden moeten actueel zijn.

Is een ontruimingsplattegrond verplicht?

Een ontruimingsplattegrond is verplicht als het gebouw een brandmeldinstallatie heeft. De brandmeldinstallatie is verplicht op basis van gebruiksfunctie, omvang en hoogte van het gebouw. In onderstaande situaties zijn ontruimingsplattegronden verplicht:
Als dit vastgelegd is in wet- en regelgeving; volgens het bouwbesluit 2012 ben je verplicht een noodplan te hebben als u een ontruimingsinstallatie heeft.
Ontruimingsplattegronden zijn een onderdeel van het ontruimingsplan.
Vanuit de Arbowet, zorg dragen voor de veiligheid van medewerkers en bezoekers.
Indien je gasten ontvangt die niet bekend zijn met alle vluchtwegen, zoals in:

  • openbare gelegenheden;
  • openbare voorzieningen;
  • scholen
  • horeca
  • vergaderlocaties
  • openbaar vervoer
  • bedrijfsruimten en kantoren
  • Ontruimingsplattegrond NEN-EN-ISO 7010

“U kunt bij ons dus niet alleen terecht om uw woning te laten beveiligen, maar ook als het gaat om uw bedrijfspand staan wij voor u klaar.”

De NEN-EN-ISO 7010 is sinds januari 2013 de nieuwe Europese standaard voor veiligheidssignalering. Het grote verschil is het pictogram waarbij het poppetje naar de deur rent. Deze is vervangen door een poppetje dat de deur al heeft bereikt. Ook de pijl is vergroot wat voor meer duidelijkheid zorgt.

Waar hang je een ontruimingsplattegrond op?

Ontruimingsplattegronden zijn bedoeld om preventief te gebruiken. Vooraf kan men zich erop oriënteren. De plattegronden kunnen daarom het beste hangen op plaatsen waar veel mensen komen zoals: liften, koffieautomaten, kopieermachines, wachtruimtes en in de buurt van toiletgroepen.

Welke beveiliging past bij u?

Elke situatie is uniek, dus elke installatie ook

Voordelen VKP

N

Officieel erkend CCV Branddetectie en Beveiligingsbedrijf.

N

Denkt met u mee; voor de beste oplossing in úw situatie.

N

Maatwerk hoe complex het vraagstuk ook is

N

Van losse installaties tot totaalpakket

N

Medewerkers geselecteerd op passie voor hun vak en klantvriendelijkheid.

N

Verzekerd van goede en allround opgeleide technici.

Over ons

Veiligheid begint met een goede inschatting van de risico’s. Wij verzorgen gratis en vrijblijvend een beveiligingsadvies. 

Advies op maat, passend bij uw situatie en uw wensen. Bij ons weet u altijd precies waar u aan toe bent.

VKP is een officieel erkend CCV Branddetectie en Beveiligingsbedrijf. Dat betekent dat u ook uw verzekeringsmaatschappij meteen gerust kunt stellen.